Min Story
Jag förlorade mig i leran redan som tonåring då jag drejade fina saker och upptäckte att jag hade koncentrationssvårigheter så leran hjälpte mig att finna bättre koncentration.
Det blev ett fåtal kvällskurser under 80- och 90-talet. 1983 köpte jag min första drejskiva och drömde om att gå på en keramikskola. Men livet ville annat med mig. Jag flyttade till Uppsala där jag fick två underbara döttrar -85 och -88. Blev tidigt helt ensam med barnen så att följa mina drömmar blev en kamp. En av drömmarna var alternativmedicinens värld så jag utbildade mig till Massör och Zonterapeut 92-94 och några kurser bland annat i Akupressur.
Utbildade mig 95-97 till Undersköterska,  eftersom jag måste ha en stadig inkomst då det alltid finns jobb. 
Men längtan till att skapa med lera blev bara starkare. 
Så 1999 fick jag erbjudande att köpa loss en lite keramikverkstad i en källare i Uppsala där jag även gjorde plats för massage och Zonterapi. 
Så år 1999 Startade jag företaget "Kropp o Lera" 
Där knådade jag både kroppar och lera under 7 år vid sidan av olika jobb inom vård och omsorg och kursledare i keramik hos Studieförbund. Många bra läroår.
Jag har i princip bara lärt mig av mina erfarenheter och de få böcker som fanns då. Jag gör alla glasyrer själv eftersom det är ett lustdriv i det så komplicerat och fascinerande att få fram många varianer.
2008 flyttade jag till Stallarholmen där jag fortsatte med keramiken på sidan av allt annat. Efter skilsmässan januari 2019 blev jag  kvar i huset 
Äntligen kunde jag expandera min verksamhet. Jag flyttade ut till garaget men har källaren kvar för glasering och med ett Labbrum.
Under 2023 går jag ett utvecklingsår för keramiker på Hellidens folkhögskola för att som passionerad keramiker öka mina kunskaper inom bland annat socialamedier och företagadet.
Höstterminen 2022 kom jag äntligen igång med kurser och det i samarbete med Studiefrämjandet
Liten historia om min resa för att kunna förverkliga mina dröm.

Mina kurser kom in sent i mitt keramik liv


Några kvälls och dagkurser på 80-90 talet
Egen verkstad från 1999

1997 Skulptur, Wiks Folkhögskola

2005 Sommar kurs, Formakademin Lidköping

2007 Glasyrkurs Anders Fredholm Formakademin Lidköping.

2007 Rakukurs, Mullsjö Folkhögskola.
2010 Distanskurs En termin. Mullsjö Folkhögskola
2
014  Steven Jones drejkurs
2017 Fattigmanslittografi hos Viktoria Pamlenyi 


Lärandet i keramikens värld är livslång till och med krävs flera generationer
för att bemästra detta material

 

Denna staty i BRONS gjorde jag på Skulptur kurs på Wiik folkhögsskolas för herrans många år sedan ... År 1997.